-
Stopień trudności
Bardzo łatwy
Składniki:
Opis:

Paola_r (2006-12-23 13:36)
2 dkg to 20 g, czyli jak podzielisz : 1/5 ze 100 gramowej kostki drożdży.

L_ola (2006-12-31 13:52)
wyśmienite:)))) polecam przepis innym bo jest wart zrobienia-i to od razu z podwójnej porcji

marchewka007 (2007-01-04 12:31)
Droga Inko! Twój rzepis na paszteciki jest super!!! Moja rodzina była zachwycona. W okresie między świętami a Nowym Rokiem moja mama robiła je trzy razy (zawsze z podwójnej porcji). Jedliśmy wersje z kapustą i grzybami, z masą makową, z dżemem, jagodami, z masą orzechowa. Zawsze były pyszne:). I do tego ciasto robi się ekspresowo. Pozdrawiam:)

jarzebina (2007-01-04 21:45)
Inka, jak robisz farsz z ryby?

L_ola (2007-01-07 14:24)
tym razem zrobiła je mama...ciasto rozwałkowała grubiej, pokroliła na kwadraty-nałożyła kulkę farszu i skleiła. Wyszły mieciutkie i pulchne trójkąciki, idealne do barszczu

Mońcia (2007-01-09 08:57)
Wczoraj znowu zrobiłam te paszteciki bo rodzinka się tego domagała.Zrobiłam z podwójnej ilości i poeksperymentowałam:
do 1/3 pasztecików dałam żółty ser i pieczarki,do następnych zmielone mięso z rosołu do którego dodałam podsmażoną cebulke,
a do ostatniej grupy moja córa włożyła po cieńkiej parówce i utarty żółty ser.Wszystkie wyszły wyśmienite a przy tych
ostatnich to niech się schowają wszystkie hot-dogi świata!!!Moja mama mówi,że paszteciki przypominają jej w smaku
francuskie ciasto.