-
Stopień trudności
Bardzo łatwy
Składniki:





Opis:
Grzyby zalać przegotowaną cłodna woda i odstawić na 4-5 godzin.
Z włoszczyzny, przypraw i wody ugotować wywar i przecedzić.
Grzyby wraz z woda z moczenia dodac do wywaru i gotowac pół godzinki. Nastepnie wyjąć i pokroić grzybki w paseczki. Mąkę wymieszać dokładnie z połową kubeczka wywaru i dodać do zupy razem z grzybami. Przyprawić do smaku.
Podawać z ugotowanymi łazankami.
Z włoszczyzny, przypraw i wody ugotować wywar i przecedzić.
Grzyby wraz z woda z moczenia dodac do wywaru i gotowac pół godzinki. Nastepnie wyjąć i pokroić grzybki w paseczki. Mąkę wymieszać dokładnie z połową kubeczka wywaru i dodać do zupy razem z grzybami. Przyprawić do smaku.
Podawać z ugotowanymi łazankami.
Zobacz wszystkie komentarze (4)
Skomentuj

Kry (2007-10-12 17:02)
Kaczusiu, łazanki to rodzaj makaronu, który można dodać do zupy lub podać tak jak w Twoim domu.

linka_ (2008-12-11 22:22)
Prosta i pyszna zupka:)

illumanti (2009-07-03 22:44)
Ja zamiast włoszczyzny dodaję 1 kostkę grzybową i 1 kostkę drobiową, oraz Wegety.
Nie mocze grzybów, tylko je tre na proszek, i wtedy nadają się wyśmienicie do sosu i zupy, i taki smak bardziej aromartyczny jest.
kaczusia (2007-10-12 15:50)
Przepraszam że pytam ale nie mam pewności czy łazanki to rodzaj makaronu pokrojonego w czterokąty, bo u mnie w domu na kapustę zsmażaną z makaronem mówi się łazanki.